De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Filmtheater Fraterhuis vertoont buitenfilm ‘Florence Foster Jenkins’

Filmtheater Fraterhuis vertoont buitenfilm ‘Florence Foster Jenkins’
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Filmtheater Fraterhuis heeft ook voor deze zomer een gratis buitenfilm in Zwolle georganiseerd. Op donderdag 31 augustus om circa 22.00 uur vertoont het Fraterhuis de amusante en aangrijpende biopic ‘Florence Foster Jenkins’ op de Blijmarkt.

De film vertelt het ware verhaal over de legendarische operazangeres die er alles aan deed om haar droom om een grootse zangeres te worden uit te laten komen. Iedereen is welkom om te komen kijken naar deze Britse film in een bijzondere ambiance. Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) ontwikkelde al op jonge leeftijd een voorliefde voor muziek. Ondanks dat ze niet kon zingen, stortte ze zich op de meest uitdagende aria's en liederen van onder meer Mozart, Verdi en Brahms. Zelf was ze van mening dat ze een prachtige zangstem had, maar voor de rest van de wereld klonk ze hilarisch slecht. Haar echtgenoot en manager, de Britse acteur St. Clair Bayfield (Hugh Grant), was vastbesloten om zijn geliefde Florence voor de buitenwereld te beschermen tegen de harde waarheid. Dit was een lastige opgave, vooral toen Florence in 1944 besloot een concert te geven in Carnegie Hall. Stephen Frears maakte met deze verfilming van het leven van Florence Foster Jenkins (1868-1944) een biopic die even amusant als ontroerend is.

Het Fraterhuis organiseert ieder jaar een aantal buitenfilms: voorstellingen van topfilms op prachtlocaties in en rondom de Zwolse binnenstad. De toegang op de Blijmarkt is gratis en stoelen zijn aanwezig.