De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Filmtheater Fraterhuis vertoont ‘The Big Lebowski’

Filmtheater Fraterhuis vertoont ‘The Big Lebowski’
Foto: Filmtheater Fraterhuis
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD – Filmtheater Fraterhuis vertoont op maandag 14 mei om 20.15 uur de filmklassieker ‘The Big Lebowski’ van de gebroeders Coen.

In deze eigenzinnige komedie speelt Jeff Bridges de ultieme hippie op leeftijd: The Dude. Op 14 mei is het exact twintig jaar geleden dat de film in de bioscopen verscheen. Om deze bijzondere verjaardag te vieren, vertoont een groot aantal theaters de film opnieuw op het witte doek. Jeff Lebowski is een oude hippie met weinig verlangens; rondlummelen en af en toe bowlen met zijn vriend Walter. Zijn gezapige leventje wordt verstoord wanneer een stel gangsters zijn huis binnenvalt. Zij slaan hem stevig in elkaar en 'bezoedelen' zijn vloerkleed. The Dude vermoedt al snel dat de gangsters bij de verkeerde Lebowski zijn beland. Hij gaat op zoek naar zijn steenrijke naamgenoot om een vergoeding te eisen voor zijn vloerkleed. De gevolgen zijn niet te overzien, want voor hij het beseft raken The Dude en Walter verstrikt in een web van afpersing, ontvoering, avantgarde kunst en de gekste intriges. 'The Big Lebowksi' is een tragikomedie en inmiddels cultklassieker vol humor, actie, drama, spanning en zelfs een musicalnummer in een droom van Lebowksi.