De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Festival Zwolle Unlimited en Woest gaan niet door

Festival Zwolle Unlimited en Woest gaan niet door
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – De directie en het bestuur van festival Zwolle Unlimited delen op Facebook ‘met grote verslagenheid’ mee dat het festival dit jaar niet zal plaatsvinden.

“De regering van Nederland heeft 23 maart besloten dat er wegens het Corona-virus tot 1 juni geen evenementen gehouden mogen worden. Wij staan voor een voldongen feit, maar hebben alle begrip voor het besluit van onze overheid. De gezondheid van publiek, artiesten, medewerkers, vrijwilligers en binnenstadbewoners en -bezoekers moet altijd vooropstaan, hoe ingrijpend dit besluit voor ons als organisatie dan ook uitvalt.”

Waarde

Tot afgelopen maandag hebben het productieteam, de programmeurs en de stagiaires van festival Zwolle Unlimited volgens de organisatie keihard doorgewerkt voor het intieme, sfeervolle performing arts festival Zwolle Unlimited dat steevast plaatsvindt in of nabij het eerste weekeinde van juni. “We vonden dat we dat verplicht waren aan het publiek, aan de artiesten en aan onze leveranciers. Want één ding hebben we in deze tijd van zelfisolatie wel kunnen constateren: kunst en cultuur zijn van onschatbare waarde in een mensenleven. Dat zal een ieder die verplicht thuis is deze periode, van harte kunnen beamen.”

Woest

De artiesten en de nevenactiviteiten voor festival Zwolle Unlimited 2020 waren voor het grootste deel geboekt. Het artistieke team was vanaf september aan de opzet van het festival bezig en het productieteam en marketingteam zijn al vanaf januari in vol bedrijf. De organisatie: “Het festival stond in grote lijnen vast, en wat zou het móói zijn geworden! We betreuren het nog meer omdat ook het aan ons gelieerde cultuureducatiefestival Woest, waarvan wij de artistieke en productionele invulling verzorgen, óók niet door kan gaan. Ons hart is bij die tientallen bij onze festivals betrokken zp-ers - artiesten én medewerkers - die als gevolg van het overheidsbesluit zonder werk komen te zitten. We hopen hen waar mogelijk te ondersteunen.”

Mogelijkheden

De organisatie bedankt in haar bericht op Facebook iedereen voor het in haar gestelde vertrouwen. “We blijven creatieven die altijd kijken naar mogelijkheden. Als zich na 1 juni de gelegenheid voordoet om het publiek én de artiesten, een kleinschalig evenement aan te bieden, dan zullen we dat zeker doen. We wensen iedereen een goede gezondheid toe en een voorspoedig herstel bij eventuele ziekte. We hopen in de zeer nabije toekomst weer volop bij te kunnen dragen aan een cultureel gevuld evenementenseizoen in Zwolle. Om het publiek na een lange periode van culturele droogstand weer voeding voor de ziel te bieden.”