De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Expositie 'From the Psychedelic to the Vatican'

Expositie 'From the Psychedelic to the Vatican'
Redactie: Fred Sollie

ZWOLLE - Kunstbedrijf Margin exposeert van 21 tot en met 23 september in het voormalige Provinciehuis aan de Diezerstraat 80. De expositie draagt de naam ‘From the Psychedelic to the Vatican’ en onderzoekt het effect dat kunst heeft op populaire cultuur tot aan instellingen zoals het Vaticaan.

Er is werk te zien van Karl Ferris (Ibiza, grondlegger psychedelische fotografie), Bruce Atherton (Londen, officiële portretschilder Vaticaan, vrij werk), Allen Barker † (London), Nora Kastein (Zwolle), Lars Weller (Zwolle-Den Bosch), Harley Davelaar (Curaçao-Den Haag), Jeffry Koopman (Zwolle), Marcel Goossen (Zwolle) en Ger de Joode (Woudrichem-Amersfoort).

De expositie wordt op zaterdag 22 september om 14.00 uur geopend. Vanaf 15.00 uur zijn er lezingen van onder andere de kunstenaars Henk Heideveld, Lars Weller, Marit Otto en Marcel Goossen. Bezoekers kunnen deelnemen aan discussies over het belang van (hun) kunst in de 21e eeuw.

De expositie is te bezoeken tussen 13.00 en 19.00 uur en is gratis toegankelijk. Teaser video: https://vimeo.com/280539649