De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Esther Groenenberg eert haar inspiratiebron Carole King in Odeon

Esther Groenenberg eert haar inspiratiebron Carole King in Odeon
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - De Zwolse zangeres/pianiste Esther Groenenberg brengt zondag 14 januari in Schouwburg Odeon een ode aan haar grote inspiratiebron, met de voorstelling ‘Carole King - A Natural Woman’.

Gedurende de jaren zestig schreef King talloze hits voor andere artiesten, waaronder ‘The Loco-motion’, ‘Natural Woman’ en ‘You’ve got a friend’. Begin jaren zeventig brak de Amerikaanse singer-songwriter door als soloartiest met haar album ‘Tapestry’. Deze plaat staat ook centraal in de show van Groenenberg, maar de Zwolse neemt ook uitstapjes naar het eerdere werk van King en naar de muziek van vriend James Taylor.

Groenenberg zingt en speelt piano en wordt begeleid door zingende muzikanten Bauke Bakker op drums, Dirk Schreuders op basgitaar (beiden bekend van Her Majesty en hun succesvolle ode aan CSN&Y) en Bas Schouten op gitaar. Eerdere theaterseizoenen toerde Groenenberg met haar eigen Nederlandstalige luisterliedjes langs de theaters. Ze scoorde een YouTube-hit met het liedje 'Oh meisje' en was te zien in onder andere De Wereld Draait Door.