De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Eerste theologische eetcafé behandelt groene theologie

Eerste theologische eetcafé behandelt groene theologie
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Zwolse theologen spreken zich op zes woensdagavonden uit over een actueel thema in Het Vliegende Paard aan de Voorstraat. Iedereen is welkom vanaf 17.30 uur en kan mee eten in dit theologisch eetcafé.

Op 6 november spreekt dominee Iemke Epema over groene theologie. De kosten zijn 7,50 euro per persoon per avond, inclusief maaltijd. Aanmelden kan uiterlijk 3 november bij an.vandermeulen@planet.nl. De belangstellenden wordt verzocht daarbij te vermelden als die vegetarisch eet.

Het theologisch eetcafé begint met inloop en een drankje. Om 18.00 uur wordt het thema kort neergezet, gevolgd door twintig minuten discussie aan de hand van twee vragen. Om 18.30 uur begint de maaltijd en wordt het gesprek aan tafel voortgezet. De maaltijd wordt om 19.30 uur afgesloten.

Op woensdag 6 november gaat dominee Epema in op het thema groene theologie. Moet de kerk mensen aansporen om milieubewust te leven? En op welke gronden? Wat zegt de Bijbel eigenlijk over duurzaam leven? Is de milieucrisis niet mede het gevolg van de manier waarop in het christelijk geloof de mens altijd op een voetstuk is gezet, als heer en meester over de schepping? Voel je je schuldig over je eigen ecologische voetafdruk of kun je daar niet mee zitten? Onderwerpen in volgende edities van het theologisch eetcafé zijn onder andere de vluchtelingencrisis en de vraag of er een heel nieuw christendom denkbaar is.