De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Eerste editie St. Michaëlsdag gaat klein-maar-fijn van start

Eerste editie St. Michaëlsdag gaat klein-maar-fijn van start
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle loopt al geruime tijd met het idee om een evenement ter ere van de Zwolse stadspatroon Sint Michaël te organiseren. Ondanks alle coronaregels heeft de stichting ervoor gekozen een klein-maar-fijn evenement te houden op dinsdag 29 september, de naamdag van Sint Michaël.

Er komt een expositie over de legende van de Zwolse stadspatroon voorafgaand aan St. Michaëlsdag in de Sassenpoort. Deze is van 25 tot en met 29 september te bezichtigen. Met beeld, woord en geluid krijgt de bezoeker het verhaal over Sint Michaël en de draak tot zich en wat de betekenis daarvan voor de stad Zwolle is. En voor diegene die nog nooit in de Sassenpoort is geweest, is dit meteen een mooie aanleiding om dan eindelijk eens een van de mooiste monumenten die de stad rijk is te bezichtigen.

Naamdag

Het Zwols Klokkenluidersgilde St. Michaël houdt op dinsdagmorgens 29 september om 11.00 uur een klokluiding met de vier klokken van de Peperbus, waaronder de grootste klok van de vier en dat is de St. Michaëlsklok. De Zwolse Stadstrompetters spelen voorafgaand aan de klokluiding vanaf de kantelen van de Sassenpoort.

Concert

Academiehuis de Grote Kerk besteedt ook aandacht aan de stadspatroon en heeft ’s avonds een speciaal voor deze dag samengesteld concert dat Toon Hagen speelt op het Leeuwenbergh orgel. Leerlingen van groep 7-8 van de basisscholen kunnen die dag de Michaël game spelen in de kerk. Voor meer info kunnen de basisscholen contact opnemen met het Academiehuis.