<< Ga terug

Eerste Buitendebootfestival in Hedon wil zoveel mogelijk wensen in vervulling laten gaan

Eerste Buitendebootfestival in Hedon wil zoveel mogelijk wensen in vervulling laten gaan
Foto: Hennie Vrielink

ZWOLLE - In de grote zaal in Hedon wordt op zondagmiddag 29 september de eerste editie van het Buitendebootfestival gehouden. Op het festival treden tal van Zwolse muzikanten op voor het goede doel.

Het belooft volgens de organisatoren, Zwollenaren Rudy Spanhak en Harm Wolters, een mooi feestje te worden met een zeer gevarieerde line-up: van rap tot populaire volksmuziek en alles daar tussenin. Dus voor ieder wat wils. De volgende bands brengen hun populairste liedjes ten gehore: Ancora, Ja Hoor, Rott’n Cott’n, Walk ‘n the Line, Henri van Velzen, Juffr. Jannie, Wimmie, Ylva’s Gang en Gipsy Maffia.

Spanhak en Wolters kennen elkaar niet alleen uit de muziekwereld. Harm (Ancora) en Rudy (Ja Hoor) hebben allebei ook affiniteit met de doelgroep die soms buiten de boot valt en met de gehandicapte medemens die niet op vakantie gaat, vaak niet eens een dagje uit. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de stichting Buitendebootfestival. De stichting is in oprichting. De statuten worden binnenkort vastgelegd bij de notaris. Hiermee moet het aanstaande festival voor de komende jaren een solide basis krijgen. De stichting Buitendebootfestival wil ze zoveel mogelijk wensen in vervulling laten gaan.

Beide initiatiefnemers zijn elkaar tegengekomen op het jaarlijkse Rombombomfestival in de Buitensoos, bekend van het dweilorkest De Tower-Snörr’n. In dit orkest spelen ook verstandelijk gehandicapten mee. Rudy gaat hier elk jaar met zijn dochter naar toe. Zanger Harm Wolters treedt op tijdens dit en andere festivals in de regio. Harm is al jarenlang ambassadeur van VGSport Zwolle voor mensen die een verstandelijke beperking hebben en draagt deze doelgroep een warm hart toe. Hij zegt: “Daar heb ik een speciale band mee.” Tijdens zijn optredens klimmen de gehandicapten vaak op het podium om mee te zingen. . Harm is dan in zijn nopjes.

Rudy Spanhak zet zich al jaren in voor de gehandicapte medemens. Hij is vanaf het begin betrokken geweest bij het project Schipper Mag Ik Ook Eens Varen waar hij samen met veel andere vrijwilligers en met de steun van bedrijven en fondsen een oud vrachtschip heeft omgebouwd tot passagiersschip. Het schip is sinds vorig jaar onder de naam Jonathan in de vaart. Gasten kunnen via Buitengewoon reizen een eendaagse of een meerdaagse vaartocht boeken. Doel van het project is mensen met een beperking uit hun isolement halen.

Rudy en Harm wilden voor genoemde groep wat doen en al snel ontstond het idee om muziek te maken voor een goed doel. Ze willen daarmee proberen zoveel mogelijk geld binnen te halen. Het gesprek tussen muzikant Harm en organisator Rudy leverde een plan op. Muziek verbindt; de muzikanten die benaderd werden waren direct enthousiast en snapten de boodschap. Het resultaat: twee vliegen in één klap, plezier en betrokkenheid en geld voor het goede doel. Het Buitendebootfestival was een feit en de organisatie ervan werd gelijk in gang gezet. Zo doen Rudy en Harm dat.

De presentatie van het festival is in handen van Boudewijn Koops. Kaarten voor het Buitendebootfestival zijn online te bestellen via Hedon. www.hedon-zwolle.nl. In de voorverkoop kosten de kaarten 12 euro. Kinderen onder begeleiding tot twaalf jaar hebben gratis toegang. Aan de zaal kosten de kaarten 14 euro. Het Buitendebootfestival begint om 13.45 uur; de zaal gaat om 13.00 uur open.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo