De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Echtpaar Platje-Van der Sluis viert briljanten huwelijksfeest

Echtpaar Platje-Van der Sluis viert briljanten huwelijksfeest
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

KAMPERPOORT - Echtpaar Platje-Van der Sluis heeft zaterdag haar 65-jarig huwelijksfeest gevierd met hun dochter, kleindochter, kleinzoon en familie. Wethouder William Dogger kwam op bezoek om het paar persoonlijk te feliciteren.

Matheus Gerhardus Platje is geboren op 20 februari 1934 en Aleida Johanna van der Sluis op 19 april 1937. Het echtpaar heeft elkaar leren kennen tijdens een dansavond van de Wielersport Vereniging Zwolle (W.S.V.Z.), waarvan Platje als wieleramateur lid was. Deze feestjes werden altijd druk bezocht en werden gehouden in het voormalig hotel Wijnberg aan de Veemarkt in Zwolle. Op 27 oktober 1953 zijn de echtelieden getrouwd in het stadhuis van Zwolle. Ze zijn beide rasechte Zwollenaren. Ze hebben beide altijd in Zwolle gewoond aan de Katerdijk, Leeuwerikstraat en nu aan de Kleine Voort. De heer Platje heeft in de metaal gewerkt bij verschillende werkgevers, waaronder Lemet-Chromium en Boltje en Zn. Zijn echtgenote heeft lange tijd gewerkt bij de Nederlandse Spoorwegen en het Gemeentelijk Arbeidsbureau. Ze zijn allebei beoefenaars van de duivensport.

De gezondheid van de heer Platjes is redelijk. Zijn vrouw is geopereerd aan de heupen en schouder. Ze hopen samen nog lange tijd zelfstandig te kunnen blijven wonen.