De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Dobbekoor schittert in Nieuwveen

Dobbekoor schittert in Nieuwveen
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE/NIEUWVEEN - Het Dobbekoor uit Zwolle kreeg in een opmerkelijk concert in Huize Ursula in Nieuwveen, nabij Aalsmeer, tal van bewoners enthousiast in beweging.

Dat is iets wat een koor in dit 'dorpje' met zo'n 450 bewoners met een beperking zelden is gelukt. Dirigent Harrie Oud en de 55 leden van het Zwolse seniorenkoor namen het applaus, de polonaise en de complimenten na afloop dankbaar in ontvangst. Het optreden werd financieel mogelijk gemaakt door Omroep Max. Voor dirigent Harrie Oud nadert het afscheid van het koor, dat hij en 'rechterhand' en contactpersoon Willy Jonkman in 2008 in het Zwolse wijkcentrum De Bolder in de Aa-landen begonnen. De humorvolle dirigent/pianist geeft dit jaar nog leiding aan het Dobbekoor. Begin volgend jaar begint hij een minicamping in het Franse Pont de la Planque, Montirat. Voor het Dobbekoor – goed voor zo'n twintig concerten per seizoen – breekt in jubileumjaar 2018 een nieuwe en spannende fase aan.