De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

DJ Hans Stroeve draait verzoeknummers voor bewoners Kievitsbloem

DJ Hans Stroeve draait verzoeknummers voor bewoners KievitsbloemDJ Hans Stroeve draait verzoeknummers voor bewoners KievitsbloemDJ Hans Stroeve draait verzoeknummers voor bewoners KievitsbloemDJ Hans Stroeve draait verzoeknummers voor bewoners KievitsbloemDJ Hans Stroeve draait verzoeknummers voor bewoners KievitsbloemDJ Hans Stroeve draait verzoeknummers voor bewoners KievitsbloemDJ Hans Stroeve draait verzoeknummers voor bewoners Kievitsbloem
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE-ZUID - DJ Hans Stroeve heeft maandagmiddag verzoeknummers gedraaid voor de bewoners van zorgcentrum de Kievitsbloem in Zwolle-Zuid.

"Mijn vader van 86 woont in de aanleunwoning en mijn moeder van 83 het huis", vertelt initiatiefneemster Ineke Hoekstra. "Ze mogen nu door het coronavirus niet bij elkaar komen. Ik mag hen ook niet bezoeken. Mijn vader woont op de begane grond. Soms bel ik hem voor het raam en dan zien we elkaar toch. Mijn moeder woont twee hoog. Zo nu en dan ga ik in de tuin staan met mijn hond om naar haar te zwaaien. Gelukkig heeft Driezorg een beeldverbinding gemaakt, zodat ik haar nu toch kan zien als ik bel."

Column
Hoekstra wilde echter meer betekenen voor bewoners en het personeel en daarom vroeg ze Hans Stroeve verzoeknummers te draaien. "Hij is de broer van een vriendin van mij en vond het meteen een leuk initiatief." De initiatiefneemster is overigens op meer vlakken actief voor het zorgcentrum. Zo verzorgt zij het maandelijkse bewonersblad, waarin haar hond Desi iedere keer een column vult. "Ik laat haar dan vertellen hoe zij tegen de wereld aankijkt", besluit ze lachend.