<< Ga terug

Dierenweide ’t Spiekertje houdt Open Dag

Dierenweide ’t Spiekertje houdt Open Dag
Foto: Eigen foto

ZWOLLE-ZUID - Dierenweide 't Spiekertje aan de Staatssecretarislaan in Park Ittersumerbroek in Zwolle-Zuid houdt op zaterdag 21 september weer haar jaarlijkse open dag. Alle buurtbewoners, vrienden, familie en dierenliefhebbers zijn welkom.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers in de knuffelhoek geitjes, kippen, kuikens, konijnen en cavia's aaien. Ook vertellen vrijwilligers over hun werk bij de dierenweide. Verder is er een springkussen en een loterij waarvoor ondernemers uit winkelcentrum Zwolle-Zuid prijzen beschikbaar hebben gesteld. Voor de inwendige mens zijn er diverse versnaperingen. Er worden tevens haak- en breiwerkproducten verkocht zoals stola's, mutsen en sjaals waarvan de opbrengst volledig naar de dierenweide gaat.

Voor de kinderen zijn er kleurplaten, ze kunnen cupcakes versieren en ook de imker vertelt over zijn werk. De hele middag is er muziek, kunnen kinderen zich laten schminken en zijn er zo'n tien kano's en subs op het meertje bij de weide. Aan de hand van een strippenkaart kunnen kinderen voor 5 euro vijf verschillende activiteiten doen. Ook kunnen kinderen ponyrijden en voetballen. Hondenuitlaatservice Brutus toont een aantal mooie dieren tijdens de dierenparade.

De open dag is tussen 13.30 en 16.30 uur op het weiland aan het Van Schaikpad, tegenover de Staatssecretarislaan. Wie zelf ook graag de handen uit de mouwen wil steken en het leuk vindt om met dieren om te gaan, is zaterdag tussen 09.00 en 10.15 uur welkom op de dierenweide om met de andere vrijwilligers te helpen met klussen en schoonmaken.

De opbrengst van deze dag gaat naar de aanleg van een vaste waterleiding. Wie de dierenweide structureel wil steunen, kan donateur worden en voor een vast bedrag in de maand de weide of een specifiek dier steunen. Meer informatie hierover staat op de Facebookpagina van de dierenweide.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo