De Swollenaer

Donderdag, 9 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Diaconaal Platform roept kerken op de Voedselbank te steunen

Diaconaal Platform roept kerken op de Voedselbank te steunen
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Het Diaconaal Platform Zwolle roept de diaconieën en de leden van de kerken op om (extra) te geven aan de Voedselbank Zwolle, zodat de voedselvoorziening van alle Zwollenaren is gegarandeerd.

De horeca Zwolle heeft het afgelopen weekend z’n voorraad geschonken aan de Voedselbank Zwolle. “Dit is voor de korte termijn belangrijk”, meldt het platform. “Voor de langere termijn is er structureel meer nodig. Op dit moment merkt de Voedselbank Zwolle dat de aanvoer in natura stagneert doordat kerken, scholen en andere organisaties gesloten of niet actief zijn. In principe koopt de Voedselbank zelf geen voedsel, omdat men wil voorkomen dat goed voedsel wordt weggegooid.”

Donaties

In de huidige situatie is de Voedselbank volgens het diaconaal platform het meest geholpen met giften en andere donaties. “De Voedselbank kan bij de supermarkten tegen inkoopprijs kopen waardoor het geven van donaties nu extra belangrijk en aantrekkelijk is. Bovendien is het goedkoper, effectiever en veiliger dan een voedselactie doordat er geen menselijk contact is. Ze volgt hierbij nauwgezet de voorschriften van RIVM en de Voedselbanken Nederland.”

Wie de Voedselbank wil steunen kan een donatie overmaken op IBAN-rekeningnummer NL 56 INGB 0001 4861 19 t.n.v. Voedselbank Zwolle e.o., onder vermelding van Aankoop voedsel.