De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Derde Zwolse Haringparty op rij

Derde Zwolse Haringparty op rij
Ingezonden door: Hylke Thiry

Op woensdag 19 juni 2019 wordt van 18.00 tot 23.00 uur het Grote Kerkplein omgetoverd tot een haringplein. Met muziek, tenten en de ambiance van een feestelijke veiling. In deze gezellige sfeer wordt onder leiding van een professionele spreekstalmeester de eerste Zwolse haring geveild.

Goede doel
Na twee succesvolle eerdere edities organiseren de samenwerkende Zwolse Rotaryclubs en Rotaract Zwolle opnieuw de Zwolse haringparty. Het recept is beproefd: heel ondernemend Zwolle geniet onder stralende weersomstandigheden van een gezellige party en van de veiling voor het goede doel. Met de opbrengsten van de Zwolse haringparty worden maatschappelijk relevante doelen ondersteund. Vorig jaar ging de opbrengst van ruim 16.500 euro naar de Stichting Make a Wish, afdeling Overijssel, om vele kinderwensen in vervulling te laten gaan. De organisatie kiest binnenkort het goede doel voor 2019.

Initiatief
De haringparty is een initiatief van de drie Zwolse Rotaryclubs en Rotaract Zwolle, die hiermee een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren aan de stad en de regio. Rotary Zwolle, Rotary IJsselland, Rotary Zwolle-Noord en Rotaract Zwolle hebben de handen ineengeslagen en samen de stichting ‘Zwolse haringparty’ opgericht. Met drie haringparty’s op rij is de basis gelegd voor een lange traditie.

Save the date
Het Grote Kerkplein is op 19 juni 2019 “the place to be”. Het Academiehuis de Grote Kerk is nog maar net heropend, met een nieuwe entree aan het Grote Kerkplein, of op dit plein bruist het opnieuw van activiteit. Het plein is gevuld met fraaie tenten, waar de sponsors zich presenteren en waar zij hun gasten ontvangen. Met een ‘Amerikaanse veiling’ wordt het Eerste Zwolse Haringvaatje per opbod geveild. Iedereen is in de gelegenheid per ronde mee te bieden. Elke bieding bij deze veiling betekent dat de bieder het bod sponsort aan het goede doel. De veilingmeester beëindigt de veiling na het laatste unieke bod. De bieder hiervan neemt het vaatje Nieuwe Haring in ontvangst. De totale opbrengst van het vaatje gaat volledig naar het goede doel. Benieuwd naar de mogelijkheden om mee te doen of te sponsoren? Neem dan contact op via info@harinpartyzwolle.nl.