<< Ga terug

Derde Kunst & Cultuurroute doorkruist Schelle en Oldeneel

Derde Kunst & Cultuurroute doorkruist Schelle en Oldeneel
Foto: Eigen foto

ZWOLLE-ZUID - De derde Kunst & Cultuurroute door Schelle en Oldeneel wordt op vrijdag 23 juni van 15.00 tot 19.00 uur en zaterdag 24 juni van 12.00 tot 17.00 uur gehouden. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

De totale route is ongeveer zes kilometer lang en vormt als het ware een lus door het gebied. De opstapplaatsen zijn het Greijdanus College, de nieuwe Bierton en het sportterrein van ZAC in Zwolle-Zuid. Bij deze opstapplaatsen is tevens parkeerruimte. De organisatie adviseert uitdrukkelijk de K&C route Schelle Oldeneel te volgen, bij voorkeur per fiets, step of te voet.

Kunstenaars, waaronder veel nieuwe deelnemers, verzamelaars, eigenaren van een eeuwenoude boomgaard, Oldeneler wijnboeren, de theatergroep Bruisende Buren, een klarinetensemble en de verhalenverteller over het leven aan en met de IJssel; het is slechts een greep uit de velen die tijdens deze Kunst en Cultuurroute acte de présence geven. Deelnemers ontdekken de streekproducten van boerderij De Huppe en kunnen zich laten inspireren door (biologische) volks- en siertuinen of laten hun blik verruimen over het gebruik van eetbare wilde planten. Ook kan men genieten van de kunstwerken die, naast voor de Kunst & Cultuurroute, ook deel uitmaken van de IJsselbiënnale 2017 die tot 24 september wordt gehouden.

Het thema van de IJsselbiënnale is 'klimaat'. Dit onderwerp was voor (klein)kinderen uit Schelle Oldeneel ook de inspiratiebron tijdens hun schilderlessen die werden verzorgd door Atelier blauw. Een buitenexpositie tijdens de Kunst & Cultuurroute, op een markante plaats op de dijk, vormt de feestelijke afsluiting van deze lessen.

Hogeschool Windesheim stelt voor drie bekende kunstenaars expositieruimte beschikbaar in het X-gebouw. Leerlingen van het Greijdanus College geven vorm aan hun expositie ter gelegenheid van dit evenement.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo