<< Ga terug

Deltion College en regionale horeca lanceren nieuwe opleiding

Deltion College en regionale horeca lanceren nieuwe opleiding

Met ingang van het nieuwe schooljaar start het Deltion College met de opleiding tot Restaurantmanager. De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met McDonald’s, Van Der Valk Zwolle, De Beren restaurants, Lumen Hotel en Events en Albron Centerparcs en bedoeld voor jongeren met een passie voor horeca en de ambitie om als ondernemer aan de slag te gaan in een eigen restaurant, brasserie of (grand)café.

Goed arbeidsmarktperspectief

De opleiding Restaurantmanager is het resultaat van ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. De deelnemende bedrijven hebben een toenemende behoefte aan gastgerichte doeners die startend vanaf de werkvloer door kunnen groeien tot restaurantmanager en met de capaciteiten om een team op de werkvloer aan te sturen.

Henk Jansen, De Beren restaurants; ‘’De beleving en waardering van een restaurantgast komt grotendeels voort uit gastvrijheid en deskundigheid van medewerkers. Daarom heeft de Beren gekozen voor Deltion als opleidingspartner. Deltion stelt in haar opleidingsprogramma dienstverlening en gastvrijheid centraal en voorziet hiermee in volle tevredenheid in onze continue vraag naar jonge enthousiaste professionals voor de horeca”.

Rik Voortman, Lumen Hotel en Events: ‘’Via deze doelgerichte opleiding hopen wij Restaurantmanagers voor de toekomst te kunnen verzekeren. En deze toekomst maken wij samen!’’

Praktijkgerichte opleiding

Het betreft een driejarige opleiding. Studenten volgen hun theorielessen op school, waaronder de vakken koken, serveren, personeelsmanagement, marketing, bedrijfseconomie en – administratie. Ook doen zij praktijkervaring op in de horeca leerbedrijven van Deltion. Al in het eerste studiejaar werken studenten enkele weken mee bij deelnemende bedrijven op de werkvloer en krijgen ze gastlessen en workshops. In het tweede en derde studiejaar volgen ze stages bij een of meerdere van de deelnemende bedrijven. Hierbij krijgen studenten gedurende de leerjaren steeds meer verantwoordelijkheden op de werkvloer en krijgen ze de kans op leiding te geven aan een team/shift.

Romy Wittebroek, restaurantmanager Van de Valk: “Wij nemen leerlingen mee in alle werkprocessen, waardoor zij een duidelijk beeld krijgen van de horeca en met veel praktijkervaring een meerwaarde zullen zijn op de arbeidsmarkt’’.

Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer van McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle is erg trots op deze vernieuwde samenwerking; “Al meer dan 5 jaar werken wij intensief samen met het Deltion College en inmiddels hebben wij al meer dan 400 studenten kennis laten maken met het wereldmerk McDonald’s. Door de krachten van sterke (lokale) horecamerken en school te bundelen halen we het beste uit onderwijs en de praktijk en biedt deze opleiding de ‘hands on’ student geweldige kans om enorm veel management en ondernemersskills op te doen”.

Open Dagen Deltion College

Op vrijdag 19 januari van 14.00-20.30 uur en op zaterdag 20 januari van 10.00-14.00 uur vinden de open dagen plaats. Voorlichters van het onderwijsteam en vertegenwoordigers van deelnemende bedrijven zijn daarbij aanwezig en vertellen geïnteresseerden graag meer over deze nieuwe opleiding.



Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo