De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

De Zwolse Filmzomer van Filmtheater Fraterhuis

De Zwolse Filmzomer van Filmtheater Fraterhuis
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Filmtheater Fraterhuis viert de zomer met de kleinschalige intieme Pop Up Cinema op het Celeplein en voor het eerst een groots Buitenfilm Spektakel in het Wezenlandenpark.

Van mei tot en met september gaat het Fraterhuis regelmatig naar buiten. Speciaal voor alle liefhebbers begint steeds bij het vallen van de duisternis een bijzondere film. Tijdens vijf weekenden in de periode mei tot en met september zijn onder de Zwolse sterrenhemel bijzondere filmvoorstellingen te zien. Het Fraterhuis hoopt op zwoele avonden en zet op het knusse Celepleintje de tuinstoelen, kussentjes en warme dekens alvast klaar. De ingang is via de filmfoyer aan de Blijmarkt. De bar van Café Foyé is de hele avond geopend en er is ook een pauze. De voorstellingen gaan ongeacht temperatuur en/of regen (binnen) door. De kaarten voor deze films kosten 9 euro voor Vrienden en 11,50 euro regulier. Dit is inclusief programmaboekje èn koffie/thee consumptie voorafgaand aan de voorstelling. De kaartverkoop gaat via de website of kassabalie. De filmvoorstellingen op het Celeplein zijn op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei, vrijdag 22 en zaterdag 23 juni, vrijdag 20 en zaterdag 21 juli, vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus en vrijdag 7 en zaterdag 8 september.

Voor zaterdag 25 augustus heeft het Fraterhuis voor het eerst een groots Buitenfilm Spektakel in het Park de Wezenlanden georganiseerd met een premièrefilm op groot doek. Op een eigen stoeltje of vanaf een kleedje; iedereen in Zwolle is welkom om gratis te komen kijken naar deze film in een bijzondere ambiance. De toegang is gratis.