De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

De Zevensprong houdt flessenactie voor groene wijk

De Zevensprong houdt flessenactie voor groene wijk
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

STADSHAGEN – Basisschool de Zevensprong in Stadshagen is begonnen met het verzamelen van statiegeldflessen. Met de opbrengst wil de school de omgeving nog groener maken.

Bij de school staat een kliko met een blauw deksel waarin de plastic flessen in kunnen worden gedeponeerd. De leerlingen leveren deze vervolgens in bij Jumbo. De statiegeldflessen kunnen ook direct bij Jumbo zelf worden ingeleverd. Binnen staat op de service balie een door de kinderen gemaakte bonnendoos waar de emballagebonnen in kunnen.

Bomen

De basisschool blijft als Groen Verbindend Knooppunt voor de wijk actief om haar schoolplein en de ruimte er omheen groener te krijgen. Zo zijn er onlangs tijdens NL Doet vier extra bomen geplant voor op den duur meer schaduw. In samenwerking met wijkbeheer worden meer sport- en spelelementen toegevoegd. Een klimtoren, volleybalveld en springgras staan in de planning. Verder is vorige week de fietsenstalling naar de zuidkant van het gebouw verhuisd om meer ruimte op het plein te krijgen.