De Swollenaer

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

De Wilde Deerne imponeert

De Wilde Deerne imponeert
Foto: Erik Fransen
Redactie: Erik-Jan Berends

KAMPERPOORT – Bijna ‘on-Zwols’ was de premi√®re van muziektheatervoorstelling De Wilde Deerne, vrijdagavond in de stijlvol aangeklede IJsselhallen.

En dat is een compliment voor de initiatiefnemers Ilona Kevelham en Boudewijn Koops, die dat waarschijnlijk ook hebben beoogd. Het is bewonderenswaardig dat regisseur Ko van den Bosch in zes weken met een flinke cast van professionele en amateurspelers een dusdanig overweldigende productie neerzet. In twee uur tijd wordt het verhaal van het wolfsmeisje Anna Maria Jennaert verteld in een voorstelling waarin het heden en verleden door elkaar heen lopen. De acteurs spelen hun rollen met verve en de gave lichteffecten maken het verhaal ook tot een boeiend schouwspel. De muziek is live en de akoestiek van de voormalige veehallen blijkt prima. Sommige scenes zijn lastig te plaatsen in het verhaal, maar dat doet geen afbreuk aan het totaal. Iedere Zwollenaar zou zich eens gewoon moeten laten verleiden om De Wilde Deerne te bezoeken en zich laten verrassen wat deze stad nog meer te bieden heeft. De voorstelling is nog te zien tot en met 3 juni. Ga voor meer informatie en het bestellen van kaarten naar www.dewildedeerne.nl.

Erik-Jan Berends