De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

De Vechtstraat krijgt tijdelijk eenrichtingsverkeer

De Vechtstraat krijgt tijdelijk eenrichtingsverkeer
Redactie: Erik-Jan Berends

DIEZERPOORT - In de Vechtstraat, tussen de Thomas à Kempisstraat en de parkeerplaats achter de COOP, is vanaf maandag 4 mei tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. De ruimte op de stoepen is daar volgens de gemeente Zwolle beperkt waardoor het onder meer voor voetgangers niet mogelijk is om zich aan de ‘anderhalve meter regel’ te houden.

“Ook is het voor winkeliers niet mogelijk passende maatregelen te nemen, waardoor er te lange wachtrijen ontstaan”, aldus de gemeente in een persbericht. In overleg met de winkeliersvereniging is besloten dat delen van de rijbaan beschikbaar komen voor voetgangers. De Vechtstraat (winkelgedeelte) blijft via de Thomas a Kempisstraat bereikbaar voor auto’s. Via bewegwijzeringsborden wordt het verkeer op de maatregel geattendeerd. Tot wanneer deze maatregel geldt, is nog niet te zeggen.

Winkels
Een aannemer is een aantal weken geleden begonnen met de werkzaamheden in een ander deel van het winkelgebied, de Thomas a Kempisstraat. Het doel is om een veilige, aantrekkelijke en levendige omgeving te maken. Zo komt er onder andere meer ruimte voor fietsers, meer groen en een veiligere oplossing voor de rotonde. Tijdens deze eerste fase wordt de weg opengebroken om te versmallen. Er worden een nieuwe rijbaan, parkeerplaatsen en trottoirs aangelegd. Ook komen er nieuwe groenstroken en bomen. Zoals het nu lijkt, wordt de Vechtstraat zelf in 2021 aangepast. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels geopend en bereikbaar. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd met inachtneming van de adviezen van het RIVM rondom het coronavirus.

Ontwikkelingen
De werkzaamheden kunnen afwijken bij onvoorziene omstandigheden. Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen en actuele planning in het winkelgebied Diezerbrink, kijkt op de website www.zwolle.nl/diezerpoort onder ‘Herinrichting Diezerbrink’.