De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

De Schatkamer wint dagje dierenpark Wildlands Emmen

De Schatkamer wint dagje dierenpark Wildlands Emmen
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

STADSHAGEN – Groep 6 met juf Louise van openbare basisschool De Schatkamer in Stadshagen is maandag 15 april naar Wildlands in Emmen geweest.

De groep van 25 kinderen en negen begeleiders verzilverde daarmee de prijs die ze had gewonnen tijdens de Avond4daagse vorig jaar. De kinderen wisten al enige tijd dat ze hadden gewonnen, maar de échte winnaar in de groep was Nalah. Zij had de vragen op het in te leveren formulier goed ingevuld en bij loting werd zij winnaar.

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) uit Nijmegen had de wedstrijd uitgeschreven, waarbij Zwolle de primeur had. Zwolle heeft met ruim negenduizend deelnemers namelijk de grootste Avond4daagse van Nederland. De Zwolse Wandel Verenigingen (ZWV) trakteerden de kinderen en leiding tussen de middag bij Wildlands op een lunch met patat. Ook de begeleiding genoot van het extra schooluitje. Om vier uur was de pret voorbij en gingen de kinderen voldaan terug naar Zwolle.

De volgende editie van de Zwolse Avond4daagse is van 20 tot en met 24 mei.