<< Ga terug

De Sassenpoort verruimt openingstijden

De Sassenpoort verruimt openingstijden
Foto: Pedro Sluiter

BINNENSTAD – De Sassenpoort trekt steeds meer geïnteresseerden die de middeleeuwse stadspoort willen bekijken. De Poortwachters, de vrijwilligers die de bezoekers ontvangen en rondleiden, spelen daar op in door de openingsuren op de woensdagen te verruimen.

“Nadat we vorig jaar meer vrijwilligers kregen, zijn we op de zaterdagen al langer open gegaan. Datzelfde gaan we nu ook op de woensdagen doen, omdat we merken dat er steeds meer bezoekers in de stad komen,” kondigt Poortwachters-voorzitter Bert Helbers aan. Vanaf 1 mei is de Sassenpoort daardoor elke woensdag én zaterdag te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur.

De Sassenpoort heeft in 2016 het recordaantal van 4.660 bezoekers getrokken, ruim 10 procent meer dan een jaar eerder. De aantallen laten volgens de poortwachters ook in de eerste maanden van dit jaar weer een stijgende lijn zien.

De in 1409 voltooide Sassenpoort in Hanzestad Zwolle is de best bewaarde Nederlandse stadspoort. Niet voor niets staat het gebouw in de top honderd van de Nederlandse Unesco-monumenten en schittert de poort in miniatuurvorm in Madurodam. Voor de stad Zwolle is de Sassenpoort beeldbepalend. Op tal van uitingen van de stad verschijnt de poort prominent in beeld.

Kijk voor meer informatie op www.sassenpoortzwolle.nl en volg de poort ook op Facebook.

Op andere tijden dan de openingsuren op woensdag en zaterdag kan de poort worden gereserveerd voor het houden van bijeenkomsten en cursussen. Bovendien is de Sassenpoort een officiële trouwlocatie.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo