De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

De Peperbus gaat negen weken in de steigers

De Peperbus gaat negen weken in de steigers
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Geplande onderhoudswerkzaamheden aan de Peperbus zijn maandag begonnen. Het onderhoud gaat volgens de gemeente Zwolle ongeveer negen weken duren.

In deze periode kunnen mensen de Peperbus niet beklimmen. Ook zijn delen van de Ossenmarkt, waar de Peperbus staat, af en toe afgesloten zijn. “De werkzaamheden zijn reguliere werkzaamheden die al gepland waren. Het gaat hierbij om schilderwerk aan de zogeheten lantaarn en de klokkenstoel van de Peperbus”, meldt de gemeente.

Planning

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, worden een lift en steiger geplaatst. Deze worden aan de rechter zijgevel van de Peperbus gezet, gezien vanaf de hoofdingang. Als alles volgens plan verloopt, zijn alle werkzaamheden begin november gereed.

Basiliek

De Basiliek (kerk) blijft, buiten het opbouwen van de steiger en de lift om, bereikbaar. Ook kunnen de wijzerplaten tijdens de werkzaamheden niet gelezen worden en staan de klokken niet altijd aan. Tot slot wordt er onderaan de toren een bouwplaats ingericht die wordt afgezet met bouwhekken. Hierdoor is de Ossenmarkt minder bereikbaar.