De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

De Nooterhof biedt theater en natuur-activiteiten voor kinderen

De Nooterhof biedt theater en natuur-activiteiten voor kinderen
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - In de Nooterhof zijn op zondagmiddag 20 september van 13.00 tot 17.00 uur tal van theater- en natuuractiviteiten, voor kinderen.

Zo brengt TOF Toneel de familievoorstelling ‘Postbode Pijke en de Terughaalbrieven’. Postbode Pijke zit in het kantoor te wachten op de journaliste die een verhaal over zijn werk gaat schrijven. Pijke zijn gedachten gaan terug naar de tijd dat er nog heel veel brieven en kaartjes werden gestuurd. De lol die hij had, om alles op tijd bij iedereen te bezorgen. Vandaag is er af en toe een brief en steeds meer pakjes. Of Pijke dat leuker vindt, weet hij niet. Terwijl hij zijn gedachten deelt met de journaliste komt er iemand binnen, die een wel heel vreemde vraag stelt. Of Pijke verdwenen brieven wil gaan terughalen bij de mensen. Postbode Pijke belandt daarbij in een heel bijzondere tuin. De voorstellingen zijn te zien om 13.30, 14.30, 15.30, en 16.30 uur.

Circuit

Kinderen kunnen tevens deelnemen aan het opdrachtencircuit ‘Een tuin vol dieren’. Op hun circuit leren ze hoe ze een vogelsnoer maken, wat egels eten, hoe een vlinder groeit en maken ze een simpel bijenhotel. Groepen en/of gezinnen tot maximaal vijf personen vertrekken om de tien minuten. Dat kan tussen 13.00 en 16.15 uur.

Waterdiertjes

Een ander onderdeel is waterdiertjes zoeken. Daarvoor zijn vier tijdstippen vastgesteld: 13.00, 14.00, 15,00 en 16.00 uur. Per ronde kunnen er maximaal twaalf deelnemers meedoen.

Vanwege de RIVM-regels is er een beperking aan het aantal deelnemers en bezoekers. Tijdig aanmelden via info@milieuraadzwolle.nl verzekert belangstellenden dat ze kunnen meedoen. Zie voor meer informatie www.nooterhof.nl.