De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

De Geleuvenskoevers gaan van Hoogheid Sun naar Star

De Geleuvenskoevers gaan van Hoogheid Sun naar Star
Foto: P. Berghuis
Redactie: Erik-Jan Berends

AA-LANDEN – Carnavalsvereniging De Gleuvenskoevers heeft zaterdagavond haar Prinsenbal gehouden in wijkcentrum De Bolder in de Aa-landen.

De avond begon met de grote opening met de entree van Carnavalsvereniging De Gleuvenskoevers, gevolgd door Sassendonkse verenigingen en de Oeletoeters uit Sneek. Ook een optreden van de eigen dansmariekes ontbrak niet, maar ook de dansgarde van De Eileuvers hebben zich op het podium laten zien. De Gouden Rimpels hebben een act laten zien als de Alpenzusjes. De zaal ging uit zijn dak en nog eenmaal van links....naar....rechts voorafgaand aan de abdicatie van Prinses Sun en Adjudant Shine.

Om 23.10 uur was het moment waarop iedereen had gewacht. De zaal werd weer donker, de brievenbus stond gereed voor de laatste lichting. Voorop liepen de dansmariekes die de vlaggen der Gleuvenskoevers lieten wapperen, gevolgd door de brievenbus. Om 23:11 uur werden de nieuwe Hoogheid en Adjudant gepresenteerd: Prinses Star en Adjudant Light, ‘Zonder völle gezeur knal'n weej er Caerneval deur!’ Er werd nog tot in de kleine uurtjes geproost en gedanst. Zie voor meer informatie www.cvdegleuvenskoevers.nl.