De Swollenaer

Zondag, 9 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

De Gasthuizen stelt geld beschikbaar om senioren op te vrolijken

De Gasthuizen stelt geld beschikbaar om senioren op te vrolijken
Het bestuur van De Gasthuizen.
Foto: Eva Posthuma
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Het Zwolse fonds De Gasthuizen stelt geld beschikbaar voor mensen die senioren een moment van blijdschap, vermaak of contact geven zonder dat die daarvoor de deur uit hoeven.

In deze tijd, waarin het Corona-virus Nederland in zijn greep houdt, willen het fonds Zwollenaren van harte uitnodigen om senioren op te vrolijken. Senioren behoren tot de risicogroep van het Corona-virus en zitten daardoor nu veelal aan huis gekluisterd. “Misschien heeft u een mooi idee om hen een hart onder de riem te steken”, vraagt het bestuur zich af.

Spoed

Voor wie nu een aanvraag doet voor de financiering van een idee, behandelt De Gasthuizen de aanvraag met spoed. Waar een aanvraag normaal gesproken moet zijn onderbouwd met offertes en dergelijke, mag die nu heel simpel en beknopt zijn. Het enige dat achteraf echt nodig is, is een bewijs van het optreden dat wordt gegeven of de hulp die is geboden. Een mooie foto, een ondertekende brief, een kostenopgave of een ander bewijs is voldoende.

Ideeën

Mogelijke activiteiten voor senioren die voor steun in aanmerking komen zijn: een eenpersoons muziekoptreden voor de deur van een verzorgingstehuis; gedichten voordragen via de telefoon; kunstwerken maken en afleveren bij eenzame senioren; een dans uitvoeren in de straten van wijken waar veel senioren wonen, zodat zij vanuit het raam kunnen kijken, maar ook alle andere creatieve ideeën die senioren opvrolijken zijn welkom.

Richtlijnen


De Gasthuizen heeft drie richtlijnen opgesteld. Ten eerste is de aanvraag gericht op senioren die nu binnen zitten en daarom een opsteker kunnen gebruiken. Verder moet de actie passen binnen de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. Tot slot moet de actie snel zijn te realiseren, zodat senioren er nu, in tijden van Corona, baat bij hebben.

Dankbaar

“Het maakt niet uit of u al eerder een aanvraag heeft gedaan bij De Gasthuizen, of dat u nog niet bekend bent met dit Zwolse fonds”, benadrukt het bestuur. “We zijn blij met en dankbaar voor alle initiatieven die het leven van senioren in Zwolle leuker, mooier, fijner, makkelijker en socialer maken.”

Wij hebben natuurlijk een geweldig initiatief Met de Zwolse Zorg Zangers op dit moment. Zie onze site www.zwolsezorgzangers.nl Omdat we graag ook na de corona door willen met de groep zouden we goed de financiële middelen kunnen gebruiken voor nu en voor de toekomst Ons doel is dat we na de corona crisis 1 zaterdag per maand een aantal Zwolse oudere instellingen gaan bezoeken om hun muzikaal een leuke middag te geven. We zijn nu in deze corona crisis elke zaterdag op pad om elke zaterdag 12 instellingen te bezoeken. Tot nu toe is ons dat nog steeds gelukt en met heel veel succes. Zelf doe ik dit werk al ruim 20 jaar om jaarlijks op te treden voor gehandicapten en bejaarden in onze stad dit doe ik dan geheel prodeo en meerdere malen per jaar. Ik heb veel zwolse zangers in deze tijd kunnen laten zien waar de zorg in Zwolle zich bevind. Nu ze hier eenmaal aan hebben geproefd en zelf met eigen ogen hebben gezien hoe gelukkig de doelgroep hier van word heeft iedereen toegezegd dit ook naar de Corona crisis te blijven ondersteunen. Dus misschien kunnen we samen met jullie dit uitbouwen . Ik hoor graag wat ik met mijn groep voor jullie kan betekenen. Gr Harm Wolters
Harm wolters | dinsdag 14 april 2020 10:10