De Swollenaer

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

De beste bibliotheek van Nederland staat in Zwolle

De beste bibliotheek van Nederland staat in Zwolle
De vernieuwde centrumlocatie van Stadkamer in Zwolle is afgelopen jaar gerenoveerd. Het pand biedt plaats aan de openbare bibliotheek, maar ook aan cultuureducatie, amateurkunst en buurtcultuur. Prinses Laurentien opende het pand officieel donderdagochten
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - Stadkamer is de beste bibliotheek van Nederland. Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres. De andere genomineerden voor de titel waren Bibliotheek Veendam, AanZet in Barendrecht, Bibliotheek Sittard, Bibliotheek Bijlmerplein in Amsterdam en Bibliotheek Purmerend.

De jury gaf onder andere complimenten over de enorme metamorfose van het pand en het groot aantal bezoekers, waaronder veel studenten, die Stadkamer weten te vinden. Naast lovende woorden van de vakjury is de prijs ook zeker een publieksprijs. Er zijn in totaal 15.000 stemmen uitgebracht waarvan 31 procent naar Stadkamer zijn gegaan. Een grote rol dus ook voor bezoekers uit Zwolle en mensen die Stadkamer een warm hart toedragen.

De titel is een groot compliment voor de centrumvestiging die bijna een jaar geleden werd geopend door Prinses Laurentien. Er is veel gestemd, zowel via social media maar ook fysiek in de vestigingen waar een stemcomputer was ingericht. Directeur Bestuurder Astrid Vrolijk de Mooij: “We zijn supertrots en ik wil alle Zwollenaren en relaties bedanken dat ze er mede voor hebben gezorgd dat Stadkamer, en daarmee Zwolle de titel heeft binnengehaald.”