De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Daniëlle Schel pakt Theater De stoomfabriek in

Daniëlle Schel pakt Theater De stoomfabriek in
Foto: Fotograaf Robert Westera, Daniëlle Schel en gitarist Luuk Janssen (eigen foto)
Ingezonden door: Theater De Stoomfabriek

DALFSEN -Wat zullen ze balen, al die mensen die de komende dagen moeten horen wat ze vrijdagavond hadden gemist: de voorstelling Patroon van Daniëlle Schel in Theater De Stoomfabriek. Haar eerste avondvullende show over de emotionele achtbaan van het leven. Dat debuut pakte in Dalfsen in meerdere opzichten goed uit omdat de omstandigheden uitstekend bleken.

Een enthousiast en coöperatief publiek, een goede akoestiek, de goede oortjes van geluid- en lichtman Stef Touw (Theatervogels), gitarist Luuk Janssen die de sterren van hemel speelde en Daniëlle zelf die uitermate goed op dreef was en schijnbaar moeiteloos van moodswing of verhaal naar een liedje schakelde en daarmee de sympathie van het publiek won. Geweldige stem, prima dictie en een weergaloze mimiek, timing en opbouw. Veelzijdigheid is wat haar typeert.

In het begin werd het publiek heel even op het verkeerde been gezet toen de theatermaakster vanwege ‘startangst’ in huilen uitbarstte, een mooi staaltje acteertalent dat de hele voorstelling voortduurde. Haar typetjes zijn mooi uitgekristalliseerd en herkenbaar. Met Patroon heeft Daniëlle een echt kleinkunstprogramma afgeleverd, inclusief pakkende sketches, lekkere muziek (gecomponeerd door Mattijs Verhallen) en strak geregisseerd door Titus Tiel Groenestege.

En al die mensen die niet waren komen kijken en luisteren naar Daniëlle Schel? Zij hebben wat gemist, maar ook wat om naar uit te kijken. Het moet wel heel raar lopen wil de kleinkunstenares Dalfsen in de toekomst overslaan. Haar wacht in ieder geval een warm welkom.