De Swollenaer

Vrijdag, 3 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Crowdfundactie voor vervanger van kapotte Gift City-bus

Crowdfundactie voor vervanger van kapotte Gift City-bus
Redactie: Bas Wilberink

ZWOLLE - De Gift City heeft afgelopen week vanwege een ongeluk afscheid moeten nemen van haar Gift City-bus, die total loss werd verklaard. Hierdoor zit de organisatie nu zonder transportmiddel. Zij is daarom een crowdfundactie gestart.

De Gift City is sterk afhankelijk van een transportmiddel om de aangeboden spullen en andere artikelen op te kunnen halen en weg te brengen. "Zes dagen per week gebruiken wij de bus intensief om mensen in kwetsbare situaties op weg te helpen", legt zij uit. "Met het brengen van spullen en soms met verhuizen. Daarnaast gebruiken we de bus voor het ophalen van spullen bij particulieren en bedrijven die spullen beschikbaar stellen aan de Gift City. De bus is voor ons een onmisbare schakel in het bijzondere werk dat we doen."

De Gift City was al bezig met het sparen voor een kleine vrachtauto met laadklep en heeft met een eerdere inzamelingsactie een gift gekregen. "Echter is dit nog niet voldoende om nu een vervanger aan te schaffen. Er is nog een aanzienlijk bedrag nodig waar we een bijdrage voor vragen."

Wie de Gift City financieel wil helpen kan de crowdfundingactie hier vinden: www.gofundme.com/f/vrachtauto-voor-de-gift-city-zwolle. Wie op een andere manier wil bijdragen aan deze actie of vragen heeft, kan contact opnemen met Harry Wilbrink, 06-45709070.