De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Creatieve Coöperatie Zwolle doneert buitenmuur aan Cibap-student

Creatieve Coöperatie Zwolle doneert buitenmuur aan Cibap-student
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – De Creatieve Coöperatie Zwolle wil de zichtbaarheid van de creatieve industrie in Zwolle vergroten. Daarom doneert ze jaarlijks een buitenmuur op hun industriële locatie aan de Grote Voort 8-10. Om studenten de mogelijkheid te geven hun werk te presenteren, is dit jaar gekozen voor een student van ‘Creative Business’ van Cibap Zwolle.

Cibap-student Dave Taihuttu heeft vanuit zijn opleiding ‘Creative Business’ een vrije opdracht meegekregen om daarmee zijn opleiding af te ronden. In het kader van ‘pro you’ kreeg Dave de kans om zich te richten op zijn eigen interesses, namelijk visuele kunstvormen en diverse vormen van typografie.

Lijntjes

In de afgelopen jaren viel Dave op dat grote steden zoals Berlijn, Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven, muurschilderingen gebruiken binnen hun stedelijke omgeving. Hij krijgt de indruk dat de muurschilderingen een positieve bijdrage leveren aan de stad. Dave is van mening dat de stad Zwolle hier ver in achter liep en vond dat hij hierin verandering kan brengen met zijn muurschildering. Nadat hij een aantal lijntjes had uitgezet bij diverse vastgoedeigenaren kwam hij uit bij de Creatieve Coöperatie. De organisatie en de locaties spreken hem aan, omdat de visie van de Creatieve Coöperatie in lijn ligt met zijn visie.

Explosie

Dave kreeg de kans om een buitenmuur op de industriële locatie aan de Grote Voort 8-10 te selecteren. Hij heeft gekozen om in zijn ontwerp diverse elementen van de bedrijven die zich op deze locatie bevinden, terug te laten komen in zijn muurschildering. Als een grote creatieve explosie komen deze diverse elementen naar buiten. Hiermee wil hij symbolisch laten zien hoe groot en sterk de creatieve sector in Zwolle is, maar dat het in de stad nog wel wat verstopt zit.

Aanjager

“Ik hoop met deze schildering bij te dragen aan de zichtbaarheid van de creatieve industrie in Zwolle”, aldus Dave. Ook hoopt hij dat zijn muurschildering een aanjager is voor soortgelijke initiatieven in Zwolle. Hiermee kunnen inwoners meer genieten van openbare kunst en zorgen muurschilderingen voor een kleurrijke stad.