<< Ga terug

Creatief Kattegat Festival komt terug

Creatief Kattegat Festival komt terug
Foto: Eigen foto

ZWOLLE - De tweede editie van het creatieve Kattegat Festival is op zaterdag 24 augustus. De wooncommunity aan de Oostzeelaan zet haar deuren weer open en nodigt jong en oud uit om tijdens dit gratis toegankelijke festival te genieten van workshops, theater, kunst, foodtrucks en muziek.

De grond rondom het anti-kraak containercomplex wordt de komende weken omgetoverd tot bruisend festivalterrein met voor ieder wat wils. Aan de straatkant staan foodtrucks en er is een dag vullende muziekprogrammering met namen als de Zwolse Magnetic Spaceman en Pivo&Busker. Aan de achterzijde van het terrein genieten bezoekers van kindertheatervoorstellingen, singer-songwriters, spoken-word artiesten en diverse veelzijdige workshops.

Wie vorig jaar op het festival is geweest, weet dat Kattegat vol verrassingen zit. Zo was er een onaangekondigd bluesrock concert op het dak, onverwacht theater op het terrein en een metalconcert vanuit een container. Dat is niet gek met een organisatie bestaande uit theatermakers, illustratoren, muzikanten en andere creatievelingen. Ook dit jaar belooft het festival weer te verrassen, verwonderen en inspireren. “De line-up is bijna rond, maar we verklappen niet alles van tevoren. Onze bezoekers mogen het zelf ervaren”, aldus medeorganisator Jacco Pot.

De komende weken helpen enthousiaste vrijwilligers met de opbouw van het terrein. Hierbij wordt alles zelf gemaakt, van podium tot decoratie en van bewegwijzering tot meubels. Dat geschiedt veelal van hergebruikt hout en andere tweedehands materialen. Het is dan ook typisch Kattegat: zelf wat moois van maken met de middelen die je hebt.

Het Kattegat Festival wordt gehouden van 12.00 uur tot 24.00 uur aan Oostzeelaan 6. Volg Kattegat Festival via Facebook: Kattegat Festival, Instagram: @kattegatfestival en/of de website: www.kattegatfestival.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo