De Swollenaer

Zaterdag, 28 maart 2020

Al het nieuws uit Zwolle en omstreken

Concerten moeten deel kosten restauratie Zwolse Basiliek dekken

Concerten moeten deel kosten restauratie Zwolse Basiliek dekken
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD – Als sluitstuk van een sponsoractie geld voor de restauratie in te zamelen, hebben de Vrienden van de Basiliek, in samenwerking met het locatiebestuur, twee zogenoemde ‘restauratieconcerten’ in de ‘Peperbuskerk’ georganiseerd.

Op vrijdag 29 september is er een optreden van Sciolto, een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld professioneel strijkersensemble, bestaande uit viool, altviool, cello en contrabas. Dirigent is Harm Jansen, tevens organist. Gespeeld worden onder andere het orgelconcert van Händel no.10, en werken van Hendrik Andriessen en Antonin Dvorák. De aanvang van dit concert is om 20.00 uur. De basiliek aan de Ossenmarkt is open vanaf 19.30 uur. De entree voor dit concert bedraagt 15 euro inclusief een drankje na afloop. De opbrengst komt geheel ten goede aan het restauratiefonds. Entreekaarten kunnen worden gereserveerd via e-mail: peperbuskerkzwolle@gmail.com.

Op zaterdag 30 september is er een inloopconcert met een optreden van het koor Cantiamo onder leiding van Coert Bremmers. Cantiamo is een dertig leden tellend koor met een gevarieerd repertoire. Tevens treedt dan het musicalconcertkoor onder leiding van Jenny van Ark op. De aanvang van dit concert is om 15.00 uur. De entree is gratis. Na afloop wordt gecollecteerd voor een vrijwillige bijdrage voor het restauratiefonds.

Vanaf mei staat de Peperbuskerk in de Zwolse binnenstad in de steigers. Scheurvorming in stenen en voegen zijn daarvan de oorzaak. De verwachting is dat de werkzaamheden nog tot eind oktober duren. Er is sprake van enige uitloop omdat de schade groter is dan in eerste instantie is voorzien. De opgezette sponsoractie om een deel van de kosten van deze restauratie te dekken is volgens de Vrienden van de Basiliek tot nu toe succesvol verlopen.

Zie voor meer informatie www.basiliekzwolle.nl.