De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

'Concert-Kluppie' staat garant voor Carnavalsconcert 2020

'Concert-Kluppie' staat garant voor Carnavalsconcert 2020
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - In Theater de Spiegel is op maandag 24 februari 2020 het jaarlijkse Sassendonkse Carnavalsconcert. “Verandering van spijs doet eten, dus we gaan wel een paar dingen weer wat anders doen”, zegt woordvoerder Sander Dol.

Het concert is namelijk bedacht en vele jaren georganiseerd door ‘carnavalsfamilie’ De Pärremetösie die in het jaar 2000 ‘het stokje’ overdroeg aan – weer - zo’n ‘familie’ De Mommerië. Na dertien jaar was het hun beurt goede vervangers te zoeken voor de organisatie en dat werden in 2014 De Mäskerties der Geurneuzen. Hun laatste jaar was het concert van 2019 en op hun beurt dragen zij de organisatie over aan een enthousiaste ‘club’ mensen met hart voor het concert.

Naam

“Géén carnavalsfamilie-naam dit keer. Gewoon omdat we een aantal leuke mensen bij elkaar hebben die ervoor willen gaan ‘zonder familiebanden’, maar als er toch een naam moet komen, zeg maar Concert-Kluppie”, aldus Dol. De organisatie van 2020 ligt zo in handen van Paul Geerlings, Ton Voorhorst, Sanne Veltman, Sander Dol, Wijnand Akkerman, Willem Kleinherenbrink, Anja Louwerse, Julien Lensen en Michel Spijkerman.

Kaartverkoop

Er komen minder, maar duurdere sponsorkaarten à 55 euro per stuk soms in combinatie met sponsoring. Dol: “Dus komen er weer méér kaarten in de vrije verkoop.” De kaartverkoop is op donderdagavond 30 januari vanaf 20.00 uur in café-restaurant KEES aan het Spinhuisplein 14. Er is dan meteen een gezellig muziekje, een hapje en een drankje. Bij de kaartverkoop voor het concert maakt de organisatie gebruik van het reserveringssysteem van Zwolse Theaters. Er kan niet online worden gereserveerd.

Combinatie

De sponsorkaarten worden ook verkocht in combinatie met sponsorpakketten. De losse kaarten hebben een eerste rang, tweede rang en derde rang, respectievelijk 32,50 euro, 29,50 euro en 25 euro. “Het concert zelf kunnen we niet al te veel over zeggen”, zegt Dol. “Maar wel dat de carnavalsvierders na ongeveer anderhalf uur weer de zaal verlaten voor de after-party in de foyers van De Spiegel.”