<< Ga terug

Collectief Muzinder brengt concertserie

Collectief Muzinder brengt concertserie
Foto: Erik Franssen

KAMPERPOORT - Muzinder begint op 21 september een concertserie in de pas gerenoveerde Theodorakapel. Vijf keer maakt het collectief dit seizoen zijn opwachting in deze zaal.

‘LAIS- een liedcyclus’ staat als eerst geprogrammeerd op 21 september om 20.15 uur. Het betreft een eigentijdse muzikale voorstelling geïnspireerd op 12 LAIS (korte verhalen op rijm) zoals die in de twaalfde eeuw zijn opgetekend door Marie de France. Het LAIS-kwartet neemt bezoekers mee naar een sprookjesachtige wereld waarin Keltische helden en feeërieke verschijningen de boventoon voeren. Het is de tijd waar ridders strijden voor hun onbereikbare geliefden en jonkvrouwen nog vurige liefdesbrieven schrijven.

De Zwolse componiste Annette Kruisbrink schreef het stuk en heeft elke LAI een eigen wending gegeven:12 mini-operaatjes met een kop en een staart. De uitvoerenden zijn zangeres Franka van Essen, Mirjam Altena op fluit, Rivke van der Staak op cello en Annette Kruisbrink op gitaar. Kaarten kosten 15 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.muzinder.nl. Aan de zaal kosten de kaarten 17,50 euro. De Theodorakapel bevindt zich aan de Theodorahof 20, naast De Nieuwe Haven (IJsselheem).Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo