De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Clown Mimilou en Clown Wicho lappen ramen bij ouderen

Clown Mimilou en Clown Wicho lappen ramen bij ouderen
Deze mevrouw had nog wel een paar aanwijzingen voor de klungelige clowns.
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Clown Mimilou en Clown Wicho zijn op pad geweest om ramen te lappen bij ouderen in zorgcentra. Marlous Holster, welzijnswerker bij WijZ Welzijn, en Wichert aan het Rot bezochten zo mensen die nog thuis moeten zitten.

“Vanuit SamenOuderen ben ik al weken de hele dag door vanuit huis aan het verbinden en aanjagen”, vertelt Holster. “Ik houd steeds aandacht tussen de maatschappij-welzijn-zorg met elkaar betrekken, maar heb ook aandacht voor de plekken of de mensen waar de aandacht er juist nog niet is. Zo kwam ik ook in contact met Wichert, onder meer om te kijken naar plekken die hij kan bezoeken met het draaiorgel.” Gekscherend vertelde Aan het Rot aan Holster dat hij op pad zou gaan met een clown. “Dat had ik al eerder gedaan met mijn collega Niels. Wichert had dat gezien op Twitter”, vervolgt Holster. “We gingen ramen wassen bij ouderen die normaal naar de buurtkamers/dagbesteding gaan en nu nog thuis moeten zitten. Deze mensen hebben het moeilijk, maar wij mogen nog niet de huizen in. Wat verzin je dan?”

Artistiek

Zo kwam het idee om als clown de ramen te wassen. Holster: “Ik doe naast mijn baan nogal wat artistieke dingen en ik ben ook contactclown bij ouderen in verzorgingshuizen. Dus ik heb gezegd; ik ga wel als clown Mimilou op stap. Zo kunnen we toch de mensen op een veilige manier bereiken. De ouderen kunnen hun verhaal doen in de deuropening. Ze zijn verdrietig, maar als wij komen is er weer een lach en zie je de blikken veranderen. Toen Wichert mij dit zei, heb ik hem uitgedaagd om met mij mee op pad te gaan en zo geschiedde: Clown Mimilou en Clown Wicho samen op pad. Het was eigenlijk het toppunt van SamenOuderen met elkaar verbinden. Wichert doet zoveel voor de mensen in Zwolle. Hij is een voorbeeldburger in de maatschappij. Ik die haar clownsneus opzet en samen maken we mensen blij en brengen we lichtpuntjes. Een mooier voorbeeld is er toch niet?”