De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Ceintuurbaan tijdens Pinksterweekend deels dicht voor werkzaamheden

Ceintuurbaan tijdens Pinksterweekend deels dicht voor werkzaamheden
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De Ceintuurbaan is van 29 mei 19.00 uur tot en met 1 juni 20.00 uur tussen de kruisingen Wipstrikkerallee – Kuyerhuislaan en Oldeneelallee – Zalnéweg afgesloten voor het verkeer in beide rijrichtingen.

In die periode voeren ProRail en gemeente Zwolle wegwerkzaamheden uit aan de Ceintuurbaan. ProRail werkt aan de verbreding van het spoor ter hoogte van de Heinosetunnel en gemeente Zwolle voert op dat moment asfalteringswerkzaamheden uit op het gedeelte tussen Zalnéweg en Heinosetunnel.

Overstapstation

ProRail legt tussen Zwolle en de splitsing bij Herfte extra sporen aan zodat treinen van en naar Emmen of Meppel straks niet meer op elkaar hoeven te wachten. Zo wordt Zwolle als belangrijk overstapstation beter benut. In de avond en nacht van vrijdag 29 mei op zaterdag 30 mei wordt er gewerkt ter hoogte van de Heinosetunnel in de Ceintuurbaan.

Omleiding

Tegelijkertijd begint gemeente Zwolle met asfalteringswerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren tot en met maandagavond 1 juni. De omleidingsroute loopt via IJsselallee en wordt met borden aangegeven. Verkeer op de Ceintuurbaan naar de N35 wordt omgeleid via bedrijventerrein Marslanden.

Zie voor meer informatie https://www.prorail.nl/projecten/spoorverdubbeling_zwolle-herfte en/of www.zwolle.nl/bereikbaarheid.