De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

CDA houdt van (familie)bedrijven - dat verdient een bloemetje

CDA houdt van (familie)bedrijven - dat verdient een bloemetje
Ingezonden door: Julius de Vries

CDA houdt van (familie)bedrijven

Valentijnsdag verdient een bloemetje, vond het CDA. Daarom heeft de regionale kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen, Hilde Palland, een bos bloemen overhandigd aan de eigenaren van het Zwolse familiebedrijf én startup Checkbuster.

Daarmee wil het CDA haar waardering uitspreken en aandacht vragen voor MKB en familiebedrijven in de regio. “De stabiele motoren van economie, innovatie en werkgelegenheid”, aldus Hilde Palland, die in Kampen woont en in Zwolle werkt. “Ook zijn deze bedrijven lokaal geworteld en vaak maatschappelijk betrokken. Zij verdienen specifiek aandacht, bijvoorbeeld om verder te kunnen groeien of bedrijfsopvolging goed te regelen.” Afgelopen vrijdagavond heeft Palland een pamflet overhandigd aan CDA lijsttrekker Sybrand Buma met de oproep specifiek beleid te maken voor MKB en familiebedrijven, zoals in de regio Zwolle en Overijssel gebeurt.

Succesvolle startup
Checkbuster is sinds 2014 een succesvolle startup in Zwolle die applicaties en een platform biedt om alle type controles en inspecties eenvoudig uit te voeren. De tijdrovende papierwinkel bij controles en inspecties wordt daarmee voorkomen. Het bedrijf opereert internationaal en in diverse branches zoals bouw, horeca en zorg, onder leiding van de broers Gert-Jan en Gerald Hemmers. Het is gevestigd in de Creatieve Coöperatie. Gert-Jan Hemmers onderkent het belang van specifieke aandacht voor start-ups en MKB. “Dankzij bijvoorbeeld Kennispoort en de Regio Zwolle Incubator hebben wij een volgende stap kunnen maken en worden onze producten inmiddels gebruikt in 60 landen!”