De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

CALO-studenten bereiden de jaarlijkse Nieuwjaarsduik in de Milligerplas voor

CALO-studenten bereiden de jaarlijkse Nieuwjaarsduik in de Milligerplas voor
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends
(door Erik-Jan Berends)

ZWOLLE-ZUID – Julian Plat, Mike van der Streek en Niek Pot, studenten Sportkunde aan de CALO op hogeschool Windesheim, zijn druk met de organisatie van de Nieuwjaarsduik in de

Milligerplas in Stadshagen op 1 januari 2020.

“Het is een stageopdracht voor ons evenementenbureau Q-point”, vertelt Julian. “Begin oktober hebben we de opdracht gekregen en zijn we ons eerst goed gaan informeren.” De drie studenten kenden het evenement wel. Mike en Niek komen uit Zwolle en Julian woont er ook alweer twee jaar. Speciale voorwaarden zijn niet aan de organisatie gesteld. Julian: “Ons stagebedrijf organiseert de duik al een aantal jaren en we konden oude draaiboeking inzien. Dat maakte onze voorbereiding gemakkelijker.”

Uitdaging

Lastiger was dat een hoofdsponsor is afgehaakt. “Dat was wel een uitdaging”, volgens de studenten. “Die sponsor is royaal geweest, maar nu moesten we op eigen benen gaan staan en zelf sponsors zoeken.” Voor het evenement moeten onder meer de vergunning en de inzet van de reddingsbrigade worden betaald. Julian: “Verder willen we natuurlijk ook wat sfeer om het evenement met koffie, soep en wat te eten als ook een partytent en een muziekje.”

Doel

Evenementen bureau Q-point is een non-profit bedrijf van hogeschool Windesheim. Daar gaan de gelden dus niet naartoe laat Julian weten. “Nee, het geld dat over blijft gaat naar de Tobias Sybesma Foundation dat onderzoeksprojecten wil stimuleren en financieren om te komen tot een oplossing voor hersenstamkanker. Het is voor het eerst dat er een goed doel aan de Nieuwjaarsduik wordt gekoppeld.”

Toeval

Dat de studenten op dit doel kwamen, was toeval volgens hem. “Een ander groepje van Q-point had onlangs een gesprek met de vader van Tobias. Wij vonden het een supergoed doel. Bovendien was Tobias heel goed bevriend met de zoon van een docent van ons. Zo viel het hier bij ons op de CALO helemaal op z’n plek.”

Budget

De studenten verwachten, evenals voorgaande jaren, zo’n vijfhonderd ‘duikers’ en evenzoveel bezoekers. “Liefst meer natuurlijk.” Om de puntjes helemaal goed op de i te zetten, zijn ze nog op zoek naar een aantal geldsponsors. “Wellicht kunnen we nog iets interacties neerzetten als een obstakelrun, maar dat is afhankelijk van ons budget”, laat Julian weten. “De organisatie is verder bijna rond. We hopen alleen nog op goed weer.”