De Swollenaer

Zaterdag, 15 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Burgemeester fietst in gevangenis mee voor het goede doel

Burgemeester fietst in gevangenis mee voor het goede doelBurgemeester fietst in gevangenis mee voor het goede doelBurgemeester fietst in gevangenis mee voor het goede doelBurgemeester fietst in gevangenis mee voor het goede doel
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Burgemeester Peter Snijders heeft zaterdagmorgen in de Zwolse vrouwengevangenis een uur meegefietst met een spinningmarathon ten bate van Pink Ribbon.

Bijna veertig vrouwen die vastzitten in de penitentiaire inrichting (PI) Zwolle werkten zich in het zweet voor het goede doel. Samen met personeelsleden deden ze mee aan de spinningmarathon. De actie leverde een bedrag op van 5.135 euro. Ook in de andere twee vrouwengevangenissen in Nederland, in Ter Peel en Nieuwersluis, was afgelopen weekend een spinningmarathon voor Pink Ribbon, onderzoek naar borstkanker. Naast sponsoren en medewerkers droegen ook de gedetineerde vrouwen een steentje bij aan de ruim vijf mille die met de spinningmarathon in Zwolle werd opgehaald. Vrijwel alle 120 vrouwelijke gedetineerden besloten een deel van hun arbeidsloon (76 cent per uur) dat ze verdienen met het werken in de gevangenis af te staan aan de inzameling voor Pink Ribbon.
Vestigingsdirecteur Hans Plattel van de Zwolse gevangenis was één van de deelnemers aan de spinningmarathon. Hij is trots op het feit dat veertig gedetineerde vrouwen eveneens op de hometrainers stapten om hun beste beentje voor te zetten. “Dat we geld ophalen voor Pink Ribbon is heel belangrijk, dat ze sporten tijdens detentie is heel goed, maar wat me vooral aanspreekt is dat deze dames iets goeds willen doen voor de medemens. Dat terwijl ze in de gevangenis zitten en het dus zelf best moeilijk hebben.”