De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar Lopez-Dell’Erba

Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar Lopez-Dell’Erba
65 jarig huwelijk echtpaar Lopez – Dell Erba.
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Burgemeester Peter Snijders heeft donderdag een bezoek gebracht aan Domenico Lopez en zijn echtgenote Vicenza Dell’Erba. Hij feliciteerde ze met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Het echtpaar is op 29 januari 1955 in het Italiaanse Bari getrouwd. Direct na hun trouwdag zijn ze geëmigreerd naar België. Daar heeft Domenico Lopez twee jaar in het kohlebergwerk gewerkt. Vervolgens zijn de echtelieden teruggegaan naar Bari, totdat Domenico Lopez in 1960 alleen naar Duitsland verhuisde om te werken. Jaren later kwamen zijn vrouw Dell’Erba en de kinderen, een zoon en dochter, ook naar Duitsland. Hier hebben zij heerlijke jaren als gezin gehad. Domenico Lopez was een van de eerste gastarbeiders in Bad Soden en hij en zijn vrouw waren zeer geliefd bij zowel de Duitsers als de Italianen. In 1982 ging hij met vervroegd pensioen en verhuisden het stel weer terug naar Carbonara, Bari.

Door een noodlottig auto-ongeluk komen hun zoon en schoondochter in 1994 om het leven. Het echtpaar Lopez – Dell´Erba is in dat jaar verhuisd naar Frankrijk om voor hun kleindochters in Frankrijk te zorgen. Het was een verdrietige en intensieve tijd maar met veel geduld en wilskracht heeft het echtpaar dit volbracht.

Vijf jaar geleden besloten de dochter en schoonzoon van het briljanten bruidspaar om hen naar Nederland/Zwolle te halen. Zij wonen nu bij hun dochter en schoonzoon in die voor ze zorgen vanwege afnemende gezondheid. Beiden missen Italië en het klimaat maar hebben via Skype contact met kennissen aldaar. In Zwolle zijn ze aangesloten bij de Sint Josef Kerk, daarnaast koken en tuinieren ze graag.