De Swollenaer

Zaterdag, 15 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Boeren verlaten distributiecentrum AH na ultimatum

Boeren verlaten distributiecentrum AH na ultimatumBoeren verlaten distributiecentrum AH na ultimatumBoeren verlaten distributiecentrum AH na ultimatumBoeren verlaten distributiecentrum AH na ultimatumBoeren verlaten distributiecentrum AH na ultimatumBoeren verlaten distributiecentrum AH na ultimatumBoeren verlaten distributiecentrum AH na ultimatum
Redactie: Enrico Kolk

ZWOLLE - Protesterende boeren bij het distributiecentrum van Albert Heijn zijn die locatie aan het verlaten. Dat was ze opgelegd door burgemeester Snijders, die een ultimatum stelde. "De demonstratie van boeren bij een distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle zorgt er voor dat een groot aantal supermarkten in Noord-Oost Nederland niet bevoorraad kan worden. Hiermee belemmeren de demonstranten een vitale maatschappelijke functie in de regio", aldus Snijders.

De verkeersveiligheid ter plaatse was volgens Snijders ook in het geding. "Dit heeft mij doen besluiten de demonstranten een ultimatum te geven tot 13.30 uur vanmiddag. Dan moet de blokkade zijn opgeheven en de betoging zijn beëindigd. De gemeente en politie rekenen op medewerking van de demonstranten en blijven met hen in gesprek."

Een aantal boeren begeeft zich echter nog steeds bij het distributiecentrum of in de stad. Om ook deze demonstranten te bewegen om Zwolle te verlaten, heeft burgemeester Snijders om 15.00 uur een noodbevel afgegeven. Dit betekent dat de achterblijvende demonstranten, met landbouwvoertuigen of anderszins, de stad direct moeten verlaten."