De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Boeren van Zwolse Stadslanderijen zoeken meedenkers

Boeren van Zwolse Stadslanderijen zoeken meedenkers
Foto: Margreet Vloon
Redactie: Erik-Jan Berends

HOLTENBROEK – De boeren van de Zwolse Stadslanderijen richten zich tot de Zwolse consument met de vraag, mee te denken via hun klantpanel. Ze willen graag sparren over ´de perfecte boodschappentas´, om zo hun toekomstige webshop en fysieke winkels zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de Zwolse stadsbewoner.

“De ‘wisdom of the crowd’ willen we graag inzetten bij het vormgeven van de perfecte winkel voor lokaal en vers”, aldus initiatiefnemer Jos van Leussen. De boeren bieden de leden van hun klantpanel een kleinigheidje: een gratis product bij elke levering van hun Stadslanderijenpakket. In ruil daarvoor willen ze de Zwollenaar maandelijks bevragen en ook willen ze een aantal malen sparren aan de boerentafel. “Want die webshop met uitsluitend lokale versproducten gaat er komen, net als de winkels”, aldus Van Leussen. “Volgens ons is dit een superleuke manier om met Zwollenaren te kijken hoe een deel van de wekelijkse boodschappenlijst gevuld kan worden met versproducten van dichtbij, waardoor we samen kunnen bouwen aan een Zwolse lokale en gezonde eetcultuur en voedselproductie rondom de stad. De Zwollenaar krijgt biologisch, lokaal en supervers eten van een boer die hij kent, en de boer krijgt een eerlijke prijs voor zijn producten. Daarin meedoen én meedenken; we zijn heel benieuwd of Zwollenaren zo’n samenwerking zien zitten.”

Degenen die eerst nog wat vragen willen stellen over het klantpanel, of stadsbewoners die eerst eens een proefpakket willen kopen om te ontdekken of eten via de Stadslanderijen wat voor hen is, kunnen zondag 16 december terecht bij de infokraam op de kerstmarkt van de Stadslanderijen aan de Luttekeweg 1, tussen 11.00 en 17.00 uur. Of anders kunnen ze kijken op de website www.stadslanderijen.nl.