<< Ga terug

Blaudzun, Hadewych Minis en Gallowstreet komen naar het Stadsfestival

Blaudzun, Hadewych Minis en Gallowstreet komen naar het Stadsfestival
Foto: Marc de Groot

BINNENSTAD – De organisatie van het Stadsfestival maakt bekend dat singer-songwriter Blaudzun, Hadewych Minis & Matangi Quartet, Brother Till, Pjotr en Brassband Gallowstreet op het Stadsfestival Zwolle 2019, vrijdag 6 tot en met zondag 8 september, staan.

Het programma voor het driedaagse theater- en muziekfestival, Stadsfestival Zwolle, krijgt zo meer en meer vorm. Nadat het festival in de binnenstad al eerder onder meer Wende, Rico & Sticks, Postmen, Toneelgroep Oostpool en dansgezelschap 115 bekendmaakte, volgen er nu twintig nieuwe namen.

Het festivalterrein wordt dit jaar voor het eerst opgebouwd op onder andere het Grote Kerkplein, in Academiehuis Grote Kerk, aan de Zwolse stadsgrachten, in en rondom schouwburg Odeon en Museum de Fundatie en op de Blijmarkt. Met de nieuwe variant van het festival hoopt de organisatie een divers programma te kunnen programmeren die zowel voor het gezin als doorgewinterde festivalbezoekers toegankelijk is. Hierbij wil ze een brug slaan tussen bijzondere theatervoorstellingen en verrassende muziek van grote landelijke namen tot lokaal opkomend talent. Daarnaast komt er jeugdtheater voor het hele gezin met onder meer Theater Gnaffel en Kikker Zingt en Leest Voor.

“Zwolle barst van het talent en de gevestigde namen”, volgens de organisatie. “Om deze namen ook een podium te geven wordt een Talent Stage opgebouwd achter Museum de Fundatie aan de Potgietersingel. Hier treden onder andere Ruud Fieten, Ness, QUINN, Micah & Julia, MILO en Nonchelange op. Daarnaast voeren op het hele festivalterrein lokale theatermakers voorstellingen op die op dit moment speciaal voor het Stadsfestival worden ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie op www.stadsfestival.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo