De Swollenaer

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Bistro de Stadshoeve verwent zorghelden

Bistro de Stadshoeve verwent zorghelden
Redactie: Erik-Jan Berends

STADSHAGEN – Ondanks dat de sluiting van de horeca een harde klap was voor ondernemer Gerben Eshuis, bedacht hij een actie om én zijn eigen Bistro de Stadshoeve door deze moeilijke tijd te helpen, maar tegelijkertijd ook de zorghelden in Zwolle te bedanken en te helpen.

Gerben: “Onze zorghelden van Zwolle werken zich een slag in de rondte. Ze komen aan het eind van hun dienst thuis en willen dan het liefst ontspannen. Maar juist dan komt nog de realiteit dat ze boodschappen moeten doen, eten moeten koken en de ‘normale’ realiteit van het dagelijkse leven.”

Hulp

Die zorghelden wil hij bedanken voor hun harde werk. “We willen hen laten genieten van (h)eerlijk eten, maar omdat wij zelf financieel hard worden geraakt door de situatie kunnen wij het niet alleen. Daarom hebben wij de hulp ingeroepen van de rest van Zwolle. Bij iedere twintig bestellingen via onze nieuwe webshop doneren wij namelijk één lunch of diner aan een zorgheld. De wijk mag zelfs meebeslissen welke zorgheld het verdient via onze sociale media kanalen. In totaal hebben wij tot nu toe al zes zorghelden mogen bedanken, maar als het aan ons ligt zijn wij er nog lang niet klaar mee.”

Jeugdhulp

“Naast de eigen actie waarin we zorghelden in de spotlights zetten, zijn wij ook benaderd door Yarin Jeugdhulp”, vervolgt Eshuis. “Iedere week geven wij dertig biologische lunches weg aan een andere hardwerkende groep zorgende helden. Zo waren wij in de week van 9 april bij het Zonnehuis in Stadshagen en geven wij dit de komende weken verder vorm waarbij wij bijvoorbeeld ook de thuiszorg niet zullen vergeten.”

EKO Keurmerk

Bistro de Stadshoeve, gevestigd op Park de Stadshoeve in Stadshagen, is het eerste restaurant van Zwolle met een EKO keurmerk. De kaart bestaat voor 80 tot 100 procent uit biologische producten. Hiermee draagt Bistro de Stadshoeve zijn steentje bij aan de toekomst voor onze kinderen. Waar men voorheen alleen in de bistro kon genieten van de biologische en (h)eerlijke gerechten, heeft Gerben door de Coronacrisis nu afhalen en bezorgen mogelijk gemaakt.

Bakfiets

“Op een elektrische bakfiets brengen wij bestellingen boven de 10 euro gratis rond in de wijken Stadshagen, Westenholte, Holtenbroek en in het dorp ’s-Heerenbroek”, vervolgt de horecaondernemer. “De rest van Zwolle kan uiteraard wel bestellen, maar wij vragen hen vriendelijk dit af te halen in onze bistro. Uiteraard vragen wij aan een ieder bij het afhalen de anderhalve meter afstand te bewaren zodat wij allemaal kunnen genieten van het (h)eerlijkste eten. Je kan alleen in onze eigen webshop bestellen. Wij zijn bewust niet te vinden op grotere bestelsites die toch een groot deel van de marge afhalen. Hierdoor kunnen wij scherpe prijzen bieden waardoor er een win/win situatie ontstaat voor zowel de besteller als onze bistro.”

Bestellen

Wie online wil bestellen, gaat naar www.bistrodestadshoeve.nl/online-menu.