De Swollenaer

Donderdag, 9 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Binnenstad Zwolle krijgt nieuwe bloemen voor extra biodiversiteit

Binnenstad Zwolle krijgt nieuwe bloemen voor extra biodiversiteit
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD – ZwolleFonds heeft, net als voorgaande jaren, in samenwerking met de firma Flower & Shower de binnenstad verfraaid met bloemen.

Dit jaar is gekozen voor een nieuwe bloemsoort die helpt de biodiversiteit te stimuleren. “Door ook in de stad de komst van bijen, vlinders en andere insecten te stimuleren, kunnen we ons steentje bijdragen om de populatie in stand te houden en weer uit te breiden”, meldt ZwolleFonds in een persbericht. “De bloemen zijn nog niet in volle bloei, maar zullen straks ware eyecatchers zijn. In alle straten, op alle pleinen en aan de bruggen hangen flower baskets en op een aantal plekken zijn bloementorens van twee meter hoog geplaatst. Elke inwoner en bezoeker van Zwolle zal zich meteen welkom voelen met deze bloemenpracht. De bloemen fleuren de binnenstad tot en met oktober op.”

Het ZwolleFonds is opgericht voor en door de ondernemers van de binnenstad van Zwolle. Door het bundelen van krachten en financiën wordt er gewerkt aan een bruisende en gastvrije binnenstad.