De Swollenaer

Zondag, 9 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Bewoners Zandhove krijgen Schotse muziek en gebak voorgeschoteld

Bewoners Zandhove krijgen Schotse muziek en gebak voorgeschoteldBewoners Zandhove krijgen Schotse muziek en gebak voorgeschoteld
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE-ZUID – Bewoners en personeel van zorgcentrum Zandhove aan de Hollewandsweg werden zaterdag verrast met livemuziek van de Zwolse Lowlands Brigade Pipe Band en gebakjes met een rood hartje.

Zwollenaar Guus van de Wetering had het initiatief voor deze actie genomen. “Mijn oudste zus (74) jaar woont in Zandhove. Ook daar zijn de deuren van de bewoners gesloten voor familiebezoek. Er wonen cliënten die door complicaties niet meer thuis kunnen wonen. Mijn zus heeft lang geleden een hartaanval gehad en ondanks dat men haar direct kon reanimeren, heeft ze haar kort geheugen verloren en is daarom later opgenomen in het zorgcentrum. Kortgeleden is haar man ook nog overleden. Hij was haar steun en toeverlaat. Nu is mijn zus vorige week gevallen en heeft ze een breukje in haar bekken opgelopen. Zij en veel bewoners kunnen alleen van het moment zelf genieten omdat ze het een uur later alweer zijn vergeten. Dus ik dacht, we moeten wat doen maar dan voor iedereen in Zandhove.”

Rondgang

Van de Wetering regelde dat leden van de Lowlands Brigade Pipe Band Uit Zwolle een rondgang gingen doen in originele kilt, rond het hele zorgspectrum. Sponsor Hema Zwolle verzorgde daarbij 375 gebakjes met een rood hartje. “Deze waren niet alleen voor alle cliënten, maar ook voor iedere werknemer van schoonmaker, keuken brigade, verzorgers tot en met de directie”, verduidelijkt de initiatiefnemer. “Het is gewoon iets doen voor een ander die het veel minder heeft dat wijzelf.”

Aanvulling: Natuurlijk trad de Lowlands Brigade Pipe Band uit Zwolle ook belangeloos op.
Guus wetering | dinsdag 21 april 2020 08:48