De Swollenaer

Woensdag, 3 juni 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Bewoners in de binnenstad houden op 7 november een duurzaamheidsbijeenkomst

Bewoners in de binnenstad houden op 7 november een duurzaamheidsbijeenkomst
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Bewoners in de binnenstad die interesse hebben om hun huis (verder) te isoleren, zijn op donderdag 7 november om 20.00 uur welkom in Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1A.

Een aantal buren is aan de slag gegaan met het nadenken over het energievraagstuk, de wenselijkheid van isoleren en hoe als buurt gezamenlijk hierin op te trekken. Ze vertellen hier graag meer over. Door dit samen te doen is het voordeliger, makkelijker en leuker, zo is de gedachte. Verduurzaming is een onderwerp dat steeds meer leeft in de Zwolse binnenstad. Een groep enthousiaste bewoners heeft daarom de krachten gebundeld in de Werkgroep Binnenstad Duurzaam. Ze gaat voor de buurt aan de slag met een aanbod voor isolatie. Wat te doen met vloeren, daken, muren, ramen en kieren in combinatie met energie-installaties en leidingen? Wat zijn kwalitatief goede leveranciers? En hoe komen we tot een goede prijs? En weten we zeker dat het wordt uitgevoerd? De actie richt zich in eerste instantie op twee buurten in de binnenstad, te weten Waterstraat en omgeving en Bloemendalstraat en omgeving, maar inwoners uit de rest van de binnenstad zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

Tijdens de te houden informatieavond wordt over isolatie in meest brede zin gesproken. De werkgroep heeft daartoe een bouwkundig energie-adviseur in de arm genomen. Alle vormen van dak-, vloer-, raam-, muur- en kierisolatie komen aan bod. Er worden materialen getoond en de voor- en nadelen worden uitgebreid besproken. Ook wordt een eerste vloerisolatie-actie gepresenteerd.

Bewoners die belangstelling hebben voor deze gemeenschappelijke aanpak kunnen zich tijdens de bijeenkomst inschrijven als belangstellende voor een of meer isolatievormen. Er worden vervolgens verschillende offertes van leveranciers uit de regio opgevraagd en vergeleken op basis van kwaliteit, service en prijs. Tijdens de bijeenkomst is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

De bijeenkomst wordt gehouden in de grote zaal van Stadkamer. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. De toegang is gratis. Aanmelding is gewenst. Bewoners die interesse hebben in de isolatie-actie kunnen zich aanmelden via de buurkracht-app. Deze is gratis te downloaden in de App (IOS) of Play (Android) store; zoek op buurkracht. Na aanmelding kan men vervolgens zoeken op de actie Isolatie Binnenstad Duurzaam. Belangstellenden kunnen ook een e-mail sturen: binnenstad.duurzaam@gmail.com of bellen: 06-206 05 358. Het initiatief van de Werkgroep Binnenstad Duurzaam wordt ondersteund door wijkplatform Binnenstad, wijkvereniging bbZ, Stadkamer, Buurkracht en de gemeente Zwolle.