<< Ga terug

Belangenvereniging van kunstenaars stelt ateliers twee dagen open

Belangenvereniging van kunstenaars stelt ateliers twee dagen open
Foto: Eigen foto

ZWOLLE - De Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars (BZK) heeft voor zaterdag 21 en zondag 22 september van 11.00 tot 17.00 uur 31ste ‘Open Ateliers’ georganiseerd. Op verschillende locaties zoals in een oude school, een loods, een woonhuis of een speciaal gebouwd atelierpand door heel Zwolle staan de atelierdeuren open.

Bezoekers zijn welkom voor de aankoop van kunst, een gesprek met de kunstenaar, het geven van een opdracht of om zich aan te melden voor een cursus. In enkele ateliers zijn speciale demonstraties en activiteiten. Deelnemers dit jaar zijn Joepe Bos, Yoke van der Flier, Marianne Gantzert, Jan Pieter Gootjes (alleen op zaterdag), Ludie Gootjes-Klamer (alleen op zaterdag.), Ineke van Harten, Annet van der Kamp, Peter Kool, Ton Langerwerf, Sander Medendorp (alleen op zaterdag), Hanne Ruiter, Gertia Sikking, Frans van de Vrande (alleen op zondag), Tom Waterreus (alleen op zaterdag), Jan Westerhof, Saskia Wevers, Anneke Wilbrink en Saskia Zwiers.

Speciale activiteiten zijn er op zaterdag bij Sander Medendorp. Om 12.00 uur is er een demonstratie zilver gieten en om 15.00 uur glaskralen branden. Bij Annet van der Kamp klinkt op zondag muziek: om 14.00 uur van de trekzak en van 14.00 tot 15.00 Klezmer. Op beide dagen bij is er bij Hanne Ruiter om 14.00 uur demonstratie goudgieten en zilver bewerken en bij Saskia Zwiers wordt om 16.00 uur een verhaal verteld over het bijzondere Zwolse schilderboek ‘De groote waereld’ (1692) van Willem Beurs.

Eén van de deelnemers is Peter Kool die al vijf jaar werkt in een atelier van de Stichting Ateliers Zwolle in de voormalige Kamperpoortschool aan de Veemarkt 37. De kunstenaar maakt fictieve landschappen en bouwwerken met een enorme ruimtewerking die hij al experimenterend met verf op papier drukt. Het atelier in de school is op beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Het werk van Kool is tot januari ook te zien in het Gezondheidshuis Stadshagen, maar wie wil zien waar het allemaal wordt gemaakt, moet de kans grijpen op 21 en 22 september.

De Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars is in 1987 opgericht om bij het wegvallen van de Beeldende Kunstenaars Regeling de belangen van professionele kunstenaars en ontwerpers in Zwolle te behartigen. In 1989 organiseerde zij daartoe voor het eerst in Zwolle het fenomeen ‘Open Ateliers’ waarbij bezoekers direct in contact komen met kunstenaars, hun kunst en hun werkplek.

Bezoek voor meer informatie en een plattegrond van alle locaties de website www.bzkzwolle.nl of die van de individuele kunstenaars.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo