De Swollenaer

Vrijdag, 3 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Beeldend kunstenares Chantall Heerink ambassadeur van Takemebag2.0

Ingezonden door: Hester Roozeboom

Chantall Heerink is beeldend kunstenaar en is vanaf maart 2018 een half jaar ambassadeur van het Takemebag2.0 project. Dit project is een initiatief van kunstenaar Marit Otto samen met het Leger des Heils W&G Overijssel. Het basis materiaal is aangeleverd door De Dokkumer Vlaggen Centrale.

Komende tijd is Chantall vooral te vinden in het 50|50 workcenter aan de marsweg 40 in Zwolle. Hier zal ze samen met deelnemers van het Leger des Heils aan de productielijn gaan werken. Samenwerking juicht Chantall toe, omdat het volgens haar op verschillende manieren een positieve bijdrage kan leveren voor alle deelnemers aan het project. Ik geloof in de kracht van kunst, kunst kan helend werken’, aldus Chantall Heerink.

Takemebag 2.0

Marit Otto heeft een aantal jaar geleden met Anne Marie van der Veen (Kunstzinnig Textiel) het project ‘Takemebag’ opgericht. Dit project is inmiddels een samenwerking tussen de kunstenaar en het Leger des Heils en heet nu ‘Takemebag 2.0’. Het 50|50 workcenter aan de Marsweg 40 in Zwolle biedt een gratis werkplaats aan in de productiehal. Als tegenprestatie ontwerpt de kunstenaar een aantal nieuwe producten van textielafval en geeft werkinstructies aan deelnemers om dit te maken. Hierbij valt te denken aan kunstzinnige toegepaste kunst objecten van rest-textiel, waarvan nu nog niet bekend is in welke vorm Chantall het zal gaan gieten.

50|50 Workcenter

50|50 is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het gewone leven, waarbij uitstroom naar een duurzame plek in werk en samenleving centraal staat. Het Leger des Heils gelooft dat iedereen een plek in de samenleving verdient. Kijk voor meer informatie op: www.5050workcenterzwolle.nl of de Facebookpagina van het Leger des Heils W&G Overijssel.