<< Ga terug

Basisschooljeugd maakt kennis met programmeren tijdens 'Scratch'

Basisschooljeugd maakt kennis met programmeren tijdens 'Scratch'

ZWOLLE - Voor het derde jaar op rij gaan basisschoolleerlingen uit groepen 7 en 8 kennismaken met programmeren tijdens event 'Scratch'. Op 15 en 16 oktober gaan in zowel Zwolle bij het Deltion College als in Hardenberg bij ROC Alfa College bijna 1.000 leerlingen spelenderwijs programmeren met 'Scratch'.

"De basisschoolleerlingen die nu in groepen 7 en 8 zitten betreden over ongeveer tien jaar de arbeidsmarkt", aldus de organisatie. "Het is van groot belang dat we ze nu al enthousiasmeren voor de ontwikkelingen van vandaag en morgen, waaronder computational thinking. Dit is het creatief nadenken over het inzetten van digitale tools om een probleem op te lossen. Iets wat vandaag de dag met alle snelle, technische ontwikkelingen steeds vaker een gewilde competentie is."

Tijdens het evenement maken de leerlingen diverse opdrachten. Per goede opdracht krijgen de teams een blokje, en na acht blokjes hebben ze een code in hun bezit. Het snelste team met het juiste antwoord krijgt een prijs, onder andere uitgereikt door Gedeputeerde Tijs de Bree én voorzitter Techniekpact en CvB-lid, Thea Koster. Beide dagen worden de leerlingen geholpen en begeleid door studenten van de opleidingen onderwijsassistent en ICT van het Deltion College en Windesheim.

Programmeren met scratch - een initiatief van het Deltion College, Stadkamer Zwolle, Windesheim en VodafoneZiggo - vindt dinsdag 15 en woensdag 16 oktober plaats op het Sweelinckplein bij het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo